LAS SEÑORITAS DE ROCHEFORT

Dissabte, 27 de març- 19:00 

Cicle la filmoteca ideal de Miquel Porter i Moix

Dir. Jacques Demy. 1967. Int:. Catherine Deneuve, Françoise Dorléac,  George Chakiris, . 125 min. Musical. França. VOSE

Dues germanes que hi viuen a la petita població de Rochefort somien en trobar l’amor de les seves vides. Amb aquesta premissa i animat per l’èxit 3 anys abans de “Los Paraguas de Cherburgo” el realitzador Jacques Demy va fer un clar homenatge al cinema musical americà i que va contar amb la participació de tot un mite del gènere; Gene Kelly. Un film alegre i vitalista en el qual destaca per dret propi les cançons compostes per Michel Legrand. Curiosament uns quants anys més tard seria el propi Hollywood qui faria el seu homenatge a aquest musical francès en el film “La La Land”

Cicle la filmoteca ideal de Miquel Porter i Moix

Al 1994 l’historiador i crític cinematogràfic Miquel Porter i Moix (1930-2004) va publicar el llibre LA FILMOTECA IDEAL una selecció de films que tot bon aficionat al setè art hauria de veure, films de tots els generes, nacionalitats i èpoques, obres conegudes i altres no tant però totes d’una qualitat ben contrastada. El llibre fa un recorregut per l´història del cinema des de els seus inicis fins la dècada dels noranta fent un recull d’aquells títols que per diferents motius considera essencials per entendre el cine com art però també com a fenomen social i cultural del segle XX.

Ara Els Amics del cinema de la Vall de Ribes hem seleccionat algunes d’aquestes pel·lícules per gaudir-les en la pantalla del cinema Catalunya. Per començar Les Demoiselles de Rochefort

Trailer

VOSE: Versió original subtitulada a l’espanyol VOSC: Versió original subtitulada al català
VDC: Versió doblada al català VOC: Versió original català VDE: Versió doblada a l’espanyol.

Comparteix aquest contingut amb les teves amistats.