CONFIDENCIAS

Dissabte, 24 d’abril- 19:00 

Cicle la filmoteca ideal de Miquel Porter i Moix

Gruppo di famiglia in un interno. Dir.: Luchino Visconti. Int.:  Burd Lancaster, Silvia Mangano, Helmut Berger. 1974 · Italia . 120 min. Drama. VDE

Un professor nord-americà ja retirat viu de forma solitària en un apartament a Roma, la seva vida tranquil·la es veurà pertorbada quan uns nous inquilins s’instal·li’n a viure en el mateix edifici.
Penúltim film de Visconti en el que fa novament un retrat intimista d’una aristocràcia ja decadent i en el que els personatges encara es resisteixen a adaptar-se al canvi de valors culturals de la societat, tot vist a través dels ulls del vell professor, un superb Lancaster, en la seva segona col·laboració amb el director italià desprès de El Gatopardo. La pel·lícula és també un lúcid i reflexiu estudi sobre el pas del temps, la família, l’amor, l’art i les relacions humanes. Premi David de Donatello al millor film i a la millor interpretació de 1975 per a Burt Lancaster.

Cicle la filmoteca ideal de Miquel Porter i Moix

Al 1994 l’historiador i crític cinematogràfic Miquel Porter i Moix (1930-2004) va publicar el llibre LA FILMOTECA IDEAL una selecció de films que tot bon aficionat al setè art hauria de veure, films de tots els generes, nacionalitats i èpoques, obres conegudes i altres no tant però totes d’una qualitat ben contrastada. El llibre fa un recorregut per l´història del cinema des de els seus inicis fins la dècada dels noranta fent un recull d’aquells títols que per diferents motius considera essencials per entendre el cine com art però també com a fenomen social i cultural del segle XX.

Ara Els Amics del cinema de la Vall de Ribes hem seleccionat algunes d’aquestes pel·lícules per gaudir-les en la pantalla del cinema Catalunya. 

Trailer

VOSE: Versió original subtitulada a l’espanyol VOSC: Versió original subtitulada al català
VDC: Versió doblada al català VOC: Versió original català VDE: Versió doblada a l’espanyol.

Comparteix aquest contingut amb les teves amistats.