Notícies

Dissabte, 23 d’octubre de 2021

Homenatge a la gent gran de Ribes de Freser.

Xerrada/Col·loqui amb XAVIER ESTANYOL, Coordinador de l’àrea de Gent Gran i Diversitat Funcional del Consorci de Benestar Social del Ripollès.
Projecció de la pel·lícula AMOR, amb entrada gratuïta per tots els majors de 65 anys.

Dilluns, 18 d’octubre de 2021

3a. Trobada Cicle Gaudí a Sant Cugat del Vallès

Una jornada molt interessant i profitosa per a tots els assistents.

En representació de la nostra Associació van assistir la Monstserrat Batallé i la Núria Ribera.

Malgrat les dificultats causades pel tancament dels cinemes i sales de projecció a causa de la Covid 19, l’any 2020 el Cicle Gaudí va acollir 417 projeccions a 67 municipis, amb un total de 15.636 espectadors. Una mitjana de 29 persones per sessió

Dissabte, 18 de setembre de 2021

Cinefòrum amb Ramón Termens (Director) i Daniel Faraldo (Actor protagonista) de la pel·lícula LA DONA IL·LEGAL

Dissabte, 14 d’agost de 2021

Finalitza la 8a Edició del Festival Gollut 2021 amb gran èxit.

Èxit del 8è Festival el qual ha comptat amb el major número de participació de directors, guionistes i actors/actrius dels festivals realitzats amb anterioritat. El simbolisme de la temàtica triada, Sales Centenàries, ha permès conjuminar sentiments a tots aquells amants de l’art cinematogràfic i de les nostres sales de cinema. Tot això, enllaçat amb l’exposició de l’obra fotogràfica de J. Plasència, tot un homenatge a les sales del nostre país i a la gent que fa possible que continuïn actives.

Pots consultar tota la informació i imatges del Festival, a la seva pàgina web festivalgollut.com

Dissabte, 10 d’octubre de 2020

Xerrada i projecció de la pel·lícula Algú va volar sobre el niu del Cucut per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental.

El dissabte dia 10 d’octubre, Amics del Cinema de la Vall de Ribes vàrem celebrar juntament amb Apropa Cultura el Dia Mundial de la Salut Mental. D’aquesta manera la nostra associació se suma a la demanda social  per aconseguir una millora de recursos a la sanitat pública i una societat lliure d’estigmes i discriminació, per mitjà d’una extraordinària pel·lícula, “Algú va volar al niu del cucut”, i la interessant xerrada prèvia del psiquiatre Jordi Núñez.

El cineclub dels Amics del cinema de Ribes de Freser s'afegeix a la Filmoxarxa

Filmoxarxa helen

Ribes de Freser inicia aquesta setmana les projeccions de la Fimoxarxa,

El cineclub dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes, inicia aquest dissabte 9 de març a les 19 h un nou projecte de projeccions, les sessions Filmoxarxa. Amb la projecció del primer film inclòs dins el catàleg de la Fimoxarxa, s’ofereix als espectadors cinèfils del Ripollès una cita mensual amb el cinema d’autor i europeu.

La Filmoxarxa es tracta d’una iniciativa liderada per la Filmoteca de Catalunya i gestionada per la Federació Catalana de Cineclubs que vol fomentar el cinema europeu i català a través d’una xarxa de sales d’arreu del territori. Amb films destacats per la seva qualitat, sovint desconeguts pel públic català però reconeguts internacionalment per la crítica i festivals. Seran films sempre amb la presència de la llengua catalana.

El primer títol del cicle escollit pel cineclub és la pel·lícula irlandesa Helen, premi del jurat al Festival d’Angers, dirigida per Christine Molloy i Joe Lawlor i protagonitzada per Annie Townsend i Sandie Groenland.

Helen ens parla dels dubtes identitaris d’una adolescent a qui la policia util intervenir com a doble en el cas d’una criatura desapareguda, filla d’una família benestant. Helen és una adolescent que quan la policia li demana actuar en una reconstrucció, s’adona que tindrà l’oportunitat d’enfrontar turbulent.

El catàleg de la Fimoxarxa inclou cinema europeu inèdit a Catalunya procedent de distribuïdores independents o títols europeus i internacionals que es consideren d’interès cultural o artístic i que no tenen distribució comercial. A aquest paquet de pel·lícules en exclusiva s’hi afegeixen els Bàsics del Cinema Català restaurats per la Filmoteca de Catalunya i també diversos documentals proposats per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. En una primera fase, una vintena de cineclubs de Catalunya s’han adherit al projecte.

Més informació i tràiler del film: http://www.amicscinevallderibes.com/index.php/ca/programacio/11-programacio/158-helen