Notícies

Xerrada i projecció de la pel·lícula Algú va volar sobre el niu del Cucut per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental.

El dissabte dia 10 d’octubre, Amics del Cinema de la Vall de Ribes vàrem celebrar juntament amb Apropa Cultura el Dia Mundial de la Salut Mental. D’aquesta manera la nostra associació se suma a la demanda social  per aconseguir una millora de recursos a la sanitat pública i una societat lliure d’estigmes i discriminació, per mitjà d’una extraordinària pel·lícula, “Algú va volar al niu del cucut”, i la interessant xerrada prèvia del psiquiatre Jordi Núñez.

El cineclub dels Amics del cinema de Ribes de Freser s'afegeix a la Filmoxarxa

Filmoxarxa helen

Ribes de Freser inicia aquesta setmana les projeccions de la Fimoxarxa,

El cineclub dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes, inicia aquest dissabte 9 de març a les 19 h un nou projecte de projeccions, les sessions Filmoxarxa. Amb la projecció del primer film inclòs dins el catàleg de la Fimoxarxa, s’ofereix als espectadors cinèfils del Ripollès una cita mensual amb el cinema d’autor i europeu.

La Filmoxarxa es tracta d’una iniciativa liderada per la Filmoteca de Catalunya i gestionada per la Federació Catalana de Cineclubs que vol fomentar el cinema europeu i català a través d’una xarxa de sales d’arreu del territori. Amb films destacats per la seva qualitat, sovint desconeguts pel públic català però reconeguts internacionalment per la crítica i festivals. Seran films sempre amb la presència de la llengua catalana.

El primer títol del cicle escollit pel cineclub és la pel·lícula irlandesa Helen, premi del jurat al Festival d’Angers, dirigida per Christine Molloy i Joe Lawlor i protagonitzada per Annie Townsend i Sandie Groenland.

Helen ens parla dels dubtes identitaris d’una adolescent a qui la policia util intervenir com a doble en el cas d’una criatura desapareguda, filla d’una família benestant. Helen és una adolescent que quan la policia li demana actuar en una reconstrucció, s’adona que tindrà l’oportunitat d’enfrontar turbulent.

El catàleg de la Fimoxarxa inclou cinema europeu inèdit a Catalunya procedent de distribuïdores independents o títols europeus i internacionals que es consideren d’interès cultural o artístic i que no tenen distribució comercial. A aquest paquet de pel·lícules en exclusiva s’hi afegeixen els Bàsics del Cinema Català restaurats per la Filmoteca de Catalunya i també diversos documentals proposats per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. En una primera fase, una vintena de cineclubs de Catalunya s’han adherit al projecte.

Més informació i tràiler del film: http://www.amicscinevallderibes.com/index.php/ca/programacio/11-programacio/158-helen