Notícies

18 de febrer de 2024

Festival de Curtmetratges VOC amb la presència de dels directors de "Tots els meus colors" Marc Riba i Anna Solanas

VOC

Aquest dissabte 24 de febrer a les 18 hores projectem els Curtmetratges dels Premis VOC d’Omnium Cultural.

Enguany dels sis curtmetratges seleccionat,  “Tots els meus colors” ha sigut nominat també al millor Curtmetratge en els últims Premis Gaudi 2024 i la producció “Les més grans” va ser la guanyadora del premi Gollut 2023 a la direcció Jove.

Comptarem amb la presència dels directors de “Tots els meus colors”  Marc Riba i Anna Solanas, creadors de Projectes de Animació TopMotion.

9 de desembre de 2023

Gran concert de Jazz The Swimming Boys Jazz Quartet i la vocalista Sophie Allen

Gran concert de Jazz al Cinema Catalunya amb The Swimming Boys Jazz Quartet i la vocalista Sophie Allen. Un concert que ha congregat a 115 persones per escoltar i cantat per dins, melodies que ens eren molt familiars. Amb aquest concert s’ha inaugurat el nou sistema de llums Leds de la sala. 

3 de novembre de 2023

Temporada 2023/24 d'Apropa Cultura

El divendres 3 de novembre l’associació assistí al teatre SAT de St. Andreu a l’acte de sortida de la Temporada 2023/24 d’Apropa Cultura, entitat que es mou en l’àmbit cultural i social.

24 d’octubre de 2023

Entrevista a Eugeni Casals

Entrevista de TvRipollès a càrrec del Pol Balcells a l’Eugeni Casals (propietari i operador del Cinema Catalunya)  i Sergi Díaz (president de la nostre associació).

7 d’octubre de 2023

Dia Mundial de la Salut Mental

Amics del Cinema celebrà el Dia Mundial de la Salut Mental amb la projecció del film Aftersun i un col.loqui previ amb l’Alba Muntadas plantejant preguntes i introduí d’una manera empàtica temes molt interessants que motivà reflexions i respostes dels professionals de l’ICS Salut Mental BCN que participaren en aquets col.loqui.

30 de setembre de 2023

Reportatge Bob Marley presentat per Mònica Pagès

La periodista musical Mònica Pagès ens ha introduït n el caracter del personatge del cantant Bob Marley,del seu entorn cultural, social, místic,oníric, religiós…

2 de setembre de 2023

59è Concurs de Gossos d'Atura

El film que ens va sorprendre i emocionar en el darrer 10è Festival Gollut 2023, El film que ens va sorprendre i emocionar en el darrer 10è Festival Gollut 2023, Farrebique, el tornem a programar aquest cop dins la col·laboració amb el 59è Concurs de Gossos d’atura.

Despres d’una entrevista amb un pastor i una pastora, la Sessió es va concloure amb una copa de vi i un tast de formatges de llet d’ovella DO Idiazabal.

20 d’agost de 2023

Música en directe

Música en directe dins la Programació d’estiu en un Concert d’Arpa i Flauta protagonitzat per dues joves intèrprets l’Anna i l’Alba filles de la Vall, i acompanyades pel Saxo Martí

17 d’agost de 2023

Nit de Cinema a la fresca

Nit de Cinema a la fresca en la cloenda de la Festa Major 2023 de Ribes du Janeiro, nom festiu que ha marcat tots els actes de la Festa del nostre poble.

30 de juliol de 2023

Inauguració de la Tercera Festa de l'Estiueig

Inauguració de la Tercera Festa de l’estiueig, on el Dr.Joaquim Maria Puigvert de la UG dissertà sobre el tema de “La literatura, un cas de confluència “

7 de juny de 2023

XVIII trobada de Cineclubs

Amics del Cinema vàrem ser a Lloret en la XVIII trobada de Cineclubs de la FCC organitzat pel Cineclub Adler de Lloret de Mar.

La nostra Associació sempre activada per tirar endavant i mantenir les relacions i espais que ens pertoquen.

5 de febrer 2023

Concurs Correcurts del Cineclub Vuitimig

El diumenge 5 de febrer, l’Associació d’Amics del Cinema de la Vall de Ribes participà com a membre del Jurat del Premi Miquel Porter i Moix de la FCC, en la 19a edició del Concurs Correcurts del Cineclub Vuitimig de Cassà de la Selva.

Vàrem participar juntament amb Tariq Porter del Cineclubs de La Garriga, Josep Maria Vallés del Cineclub Vuitimig i Marta Bayó de la nostre Associació d’amics del Cinema.

El festival Correcurt s’ha donat el premi Miquel Porter al film “witness” fet per Calla

A les imatges, els guardonats, jurat, Tariq Porter i la nostre representant del Clineclub Amics del Cinema de la Vall de Ribes, Marta Bayó, anunciant el premi Miquel Porter i Moix

Carles Brucet del Cineclub Vuitimig presentant l'acte
Tariq Porter, Marta Bayó anunciant el premi de la FCC
Foto dels guardonats, jurats dels diferents premis, juntament amb autoritats locals

26 de Novembre 2022

Jurat Premi Miquel Porter i Moix

L’associació d’amics del Cinema ha participat un any més com a jurat, al Premi Miquel Porter i Moix atorgat per la FCC, en el concurs de Curtmetratges Julius 2022, organitzat pel Cineclub de Vic.
Es presentaren 20 Curtmetratges molt aplaudits pel nombrós públic que omplí la Sala.

El Curt” Na Ribas” del director Ferran Carbonell Pous va ser el gran guanyador de la nit, va endur-se’n tres Premis incloent-hi el Premi Miquel Porter i Moix de la FCC

23 de Novembre 2022

Homenatge als Cineclubs de més de 50 anys

El passat dimecres dia 23 al Cinema Edison de Granollers, l’acadèmia del Cinema català ha volgut fer un reconeixement al cineclubisme català homenatjant als Cineclubs d’una trajectòria de més de 50 anys.
La nostra Associació d’amics del Cinema ens hi sumem en les felicitacions als nostres companys veterans de Granollers, Valls, Sabadell, Olot, Vilafranca,Vic, Reus, Manresa, la Seu d’Urgell i Associació d’ Enginyers

19 de Novembre 2022

Assemblea General de Socis i Sòcies

Aquest mes hi ha hagut l’Assemblea General de Socis i Sòcies dels Amics del Cine de la Vall de Ribes.
Pots consultar-ne tota la informació a Assemblees i memòries

19 de Novembre 2022

Assemblea General de Socis i Sòcies

Aquest mes hi ha hagut l’Assemblea General de Socis i Sòcies dels Amics del Cine de la Vall de Ribes.
Pots consultar-ne tota la informació a Assemblees i memòries

8 de Novembre 2022

Taller d'il·lustració, còmic i animació

Estudi Xevicom, ens ha ofert aquest dimarts, un taller d’il·lustració, còmic i animació que hem organitzat pels estudiants de l’institut de Ribes, IE Vall de Ribes.

Ha sigut molt interessant, i després d’una breu presentació de la seva feina, els alumnes han pogut posar en pràctica tècniques d’animació a la mateixa pantalla del cinema. 

Octubre 2022

Acte d’Apropa Cultura a Barcelona

La nostre Associació “Amics del Cinema” juntament en moltes d’altres associacions acompanyem un any mės aquesta trobada d’entitats

La nostre Associació "Amics del Cinema" juntament en moltes d'altres associacions acompanyem un any mės aquesta trobada d'entitats
Eva Còrdova, de la fundació MAP del Ripollés, parlant del Festival "Inspira", en el dia Mundial de la Salut Mental 2022
Presentació de l'acte d'Apropa Cultura

Dissabte, 1 d’octubre 2022

L'últim Salt

Aquest dissabte, el director de L’últim Salt, Nando Caballero, ens ha acompanyat a la projecció de la seva pel·lícula, que ha agradat molt a tots els assistents.

L’Associació d’Amics del Cinema de la Vall de Ribes, agraeix la seva visita, que ha sigut molt ben rebuda per part de tot el públic que ens ha acompanyat a la sala.

Diumenge, 31 de juliol de 2022

Cinema a la Fresca

Cinema a la Fresca dins els actes de la Festa de l’Estiueig a Ribes de Freser

Divendres, 29 de juliol de 2022

Les comunicacions a través del Pirineu

Presentació del llibre LES COMUNICACIONS A TRAVÉS DEL PIRINEU de Lluís Garcia Rifà

Dissabte, 23 de juliol de 2022

Clausura 9è Festival Gollut

Clausurem, amb èxit, la novena edició del Festival Gollut. Consulta aquí els premiats!!

Dimarts, 5 de juliol de 2022

Entrevista a Jan Baeta, director del 9è Festival Gollut, a TV Ripollès

Amb motiu de la propera edició del Festival Gollut que començarà el proper dia 16 de juliol, TV del Ripollès entrevista al seu director, Jan Baeta.

Diumenge, 5 de juny de 2022

Presentació de la novena edició del Festival Gollut

La presentació del 9e Festival Gollut s’ha fet aquest passat diumenge 5 de juny, als mitjans de comunicació, representants culturals, socials, polítics del Ripollès i al poble de Ribes de Freser

En Jan Baeta, nou director del Festival ha presentat totes les novetats d’enguany. La temàtica sobre la que girarà la novena edició “Al marge”, on l’essència de sempre evoluciona cap a una mirada diferent, el cinema d’autor, i diferents narratives que no acostumen a tenir l’oportunitat de projectar-se en cinema de gran format.

Imatges de Cecili Pétriz i Sergi Díaz

Dissabte, 4 de juny de 2022

Dia de l'Assossiacionisme Cultural

Amb motiu del dia de l’Associanisme Cultural(DASC) el Cineclub Amics del cinema de la Vall de Ribes organitza un Taller de trucs de Cinema per al públic infantil al Cinema Catalunya. En Jan Baeta de la Cooperativa Drac Màgic condueix aquesta sessió/taller.

Els més petits han participat activament endevinant molts dels trucs que amaguen les imatges de films projectats a la nostra gran pantalla; La casa encantada (1907), Els Deu Manaments (1923), El ladrón de Bagdad (1924) i Lo imposible (2012) entre altres. Felicitats a tots i totes!!!!!

Acaba el taller gravant un video dels nens/es com a protagonistes d’alguns efectes especials”

Dilluns, 7 de febrer de 2022

Acompanyem a Núria Pau en el seu debut olímpic

La matinada del dilluns 7 de febrer, Núria Pau, ha fet vibrar el Cinema Catalunya com mai en el seu debut als Jocs Olímpics de Beijing 2022.

Molts ribetans han vingut a animar-la i a gaudir plegats d’aquest somni, en pantalla gegant.

Dissabte, 23 d’octubre de 2021

Homenatge a la gent gran de Ribes de Freser.

Xerrada/Col·loqui amb XAVIER ESTANYOL, Coordinador de l’àrea de Gent Gran i Diversitat Funcional del Consorci de Benestar Social del Ripollès.
Projecció de la pel·lícula AMOR, amb entrada gratuïta per tots els majors de 65 anys.

Dilluns, 18 d’octubre de 2021

3a. Trobada Cicle Gaudí a Sant Cugat del Vallès

Una jornada molt interessant i profitosa per a tots els assistents.

En representació de la nostra Associació van assistir la Monstserrat Batallé i la Núria Ribera.

Malgrat les dificultats causades pel tancament dels cinemes i sales de projecció a causa de la Covid 19, l’any 2020 el Cicle Gaudí va acollir 417 projeccions a 67 municipis, amb un total de 15.636 espectadors. Una mitjana de 29 persones per sessió

Dissabte, 18 de setembre de 2021

Cinefòrum amb Ramón Termens (Director) i Daniel Faraldo (Actor protagonista) de la pel·lícula LA DONA IL·LEGAL

Dissabte, 14 d’agost de 2021

Finalitza la 8a Edició del Festival Gollut 2021 amb gran èxit.

Èxit del 8è Festival el qual ha comptat amb el major número de participació de directors, guionistes i actors/actrius dels festivals realitzats amb anterioritat. El simbolisme de la temàtica triada, Sales Centenàries, ha permès conjuminar sentiments a tots aquells amants de l’art cinematogràfic i de les nostres sales de cinema. Tot això, enllaçat amb l’exposició de l’obra fotogràfica de J. Plasència, tot un homenatge a les sales del nostre país i a la gent que fa possible que continuïn actives.

Pots consultar tota la informació i imatges del Festival, a la seva pàgina web festivalgollut.com

Dissabte, 10 d’octubre de 2020

Xerrada i projecció de la pel·lícula Algú va volar sobre el niu del Cucut per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental.

El dissabte dia 10 d’octubre, Amics del Cinema de la Vall de Ribes vàrem celebrar juntament amb Apropa Cultura el Dia Mundial de la Salut Mental. D’aquesta manera la nostra associació se suma a la demanda social  per aconseguir una millora de recursos a la sanitat pública i una societat lliure d’estigmes i discriminació, per mitjà d’una extraordinària pel·lícula, “Algú va volar al niu del cucut”, i la interessant xerrada prèvia del psiquiatre Jordi Núñez.

El cineclub dels Amics del cinema de Ribes de Freser s'afegeix a la Filmoxarxa

Filmoxarxa helen

Ribes de Freser inicia aquesta setmana les projeccions de la Fimoxarxa,

El cineclub dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes, inicia aquest dissabte 9 de març a les 19 h un nou projecte de projeccions, les sessions Filmoxarxa. Amb la projecció del primer film inclòs dins el catàleg de la Fimoxarxa, s’ofereix als espectadors cinèfils del Ripollès una cita mensual amb el cinema d’autor i europeu.

La Filmoxarxa es tracta d’una iniciativa liderada per la Filmoteca de Catalunya i gestionada per la Federació Catalana de Cineclubs que vol fomentar el cinema europeu i català a través d’una xarxa de sales d’arreu del territori. Amb films destacats per la seva qualitat, sovint desconeguts pel públic català però reconeguts internacionalment per la crítica i festivals. Seran films sempre amb la presència de la llengua catalana.

El primer títol del cicle escollit pel cineclub és la pel·lícula irlandesa Helen, premi del jurat al Festival d’Angers, dirigida per Christine Molloy i Joe Lawlor i protagonitzada per Annie Townsend i Sandie Groenland.

Helen ens parla dels dubtes identitaris d’una adolescent a qui la policia util intervenir com a doble en el cas d’una criatura desapareguda, filla d’una família benestant. Helen és una adolescent que quan la policia li demana actuar en una reconstrucció, s’adona que tindrà l’oportunitat d’enfrontar turbulent.

El catàleg de la Fimoxarxa inclou cinema europeu inèdit a Catalunya procedent de distribuïdores independents o títols europeus i internacionals que es consideren d’interès cultural o artístic i que no tenen distribució comercial. A aquest paquet de pel·lícules en exclusiva s’hi afegeixen els Bàsics del Cinema Català restaurats per la Filmoteca de Catalunya i també diversos documentals proposats per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. En una primera fase, una vintena de cineclubs de Catalunya s’han adherit al projecte.

Més informació i tràiler del film: http://www.amicscinevallderibes.com/index.php/ca/programacio/11-programacio/158-helen