UN CORAZÓN EN INVIERNO

Dissabte, 29 de maig – 19:00 

Cicle la filmoteca ideal de Miquel Porter i Moix

Un coeur en hiver. Dir.: Claude Sauet. Int.: Daniel Auteuil, Emmanuelle Béart, André Dussollier, Myriam Boyer.
1992. França. 105 min. +13 anys. Drama romàntic.

Stéphane i Maxime són dos amics que es dediquen a la reparació de violins, la seva normalitat quotidiana farà un canvi amb l’aparició de Camille, una jove i bella violinista.
Amb una gran elegància i subtil com pocs, el realitzador Claude Sautet crea un intens drama entre tres personatges amb un nexe comú, la música. Retrat intimista magistralment interpretat i que ens recorda que el cinema francès és inconfusible en plasmar històries d’éssers humans amb inquietuds afectives i vitals i que no són simples caricatures o estereotips. .

Guanyadora del premi Cesar al millor director i premi David di Donatello a la Millor Pel·lícula estrangera entre altres premis de 1993. 

Cicle la filmoteca ideal de Miquel Porter i Moix

Al 1994 l’historiador i crític cinematogràfic Miquel Porter i Moix (1930-2004) va publicar el llibre LA FILMOTECA IDEAL una selecció de films que tot bon aficionat al setè art hauria de veure, films de tots els generes, nacionalitats i èpoques, obres conegudes i altres no tant però totes d’una qualitat ben contrastada. El llibre fa un recorregut per l´història del cinema des de els seus inicis fins la dècada dels noranta fent un recull d’aquells títols que per diferents motius considera essencials per entendre el cine com art però també com a fenomen social i cultural del segle XX.

Ara Els Amics del cinema de la Vall de Ribes hem seleccionat algunes d’aquestes pel·lícules per gaudir-les en la pantalla del cinema Catalunya. Per començar Les Demoiselles de Rochefort

Trailer

VOSE: Versió original subtitulada a l’espanyol VOSC: Versió original subtitulada al català
VDC: Versió doblada al català VOC: Versió original català VDE: Versió doblada a l’espanyol.

Comparteix aquest contingut amb les teves amistats.