Presentació 8è Festival Gollut

El Festival Gollut 2021 tindrà com un primer objectiu recuperar la normalitat perduda a causa de la pandèmia, recobrar la plena assistència del públic a un concurs de llargs i curtmetratges sempre des d’una perspectiva marcada per unes obres de caràcter de denúncia social o mediambiental. Aquesta edició tindrà un substrat d’homenatge a les sales de cinema, en especial al cinema Catalunya, als professionals i entitats que contra totes les circumstàncies adverses han mantingut les programacions, la realització i la producció de films i que a la seva persistència en devem estar agraïts. Aquesta empremta es veurà tant en els films projectats com en el jurat principal, format per professionals del cine i reafirmat pel Premi Gollut a la Trajectòria Cinematografia i Audiovisual. Aquesta edició del Festival Gollut ja és la vuitena, la setena es transformà en una mostra de pel·lícules, per la nostra voluntat de continuïtat de seguir projectant obres de fort contingut social.

Després d’anteriors edicions més descentralitzades, la d’enguany estarà encabida a les projeccions que es realitzaran en el Cinema Catalunya, enfocades a atreure principalment al públic del nostre poble, tant a residents com a visitants circumstancials, fugint de la transmissió o edició de films per mitjans telemàtics o televisius, per què no entenem el cinema d’altre forma que no sigui en una sala de projeccions com cal, on es cuida amb cura la programació, la qualitat de la imatge i el so, on la projecció no és cisellada de forma atroç per talls d’anuncis, on el silenci no és trencat per la família o els veïns, un homenatge més a les sales de cinema, a totes però especialment a les sales centenàries com es el cas del nostre Cinema Catalunya. I podem anunciar que seguirem, cada any intentant fer-ho més i millor, sempre dins la línia de donar a conèixer obres de cinema compromès socialment, de muntanya i medi ambient, que organitzem gràcies al voluntariat dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes i la inestimable col·laboració de l’Ajuntament de Ribes de Freser.

Enguany el 8è Festival Gollut se celebrarà del 3 al 8 d’agost en un format reduït, però mantenint la visita de conferenciants, directors i productors, que comentaran les obres que presenten. Us esperem per gaudir tots plegats d’un Festival segur i de qualitat.

Jaume Palmés
Director del Festival Gollut

direccio@festivalgollut.com
info@festivalgollut.com