Cerca

facebook    twitter

Butlletí de programació

La informació per estar al dia de les activitats dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes

Subscriu-t'hi !

* dada requerida

 

Festival Gollut 2016
PDF Imprimeix Correu electrònic

El Festival Gollut, la tercera edició

3r-Festival-gollut

 

Un festival de cinema fonamentat en la cultura popular. El perquè del Festival Gollut i dels seus premis

Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, després de 7 anys d'assumir la gestió del Cinema Catalunya, continuen treballant pel foment de les projeccions de cinema i la creativitat audiovisual amb la tercera edició del Festival Gollut.
El certamen ja esdevé una referència de l'audiovisual i fotografia amb compromís. En aquesta tercera edició s'especialitza més en les obres audiovisuals i fotogràfiques que transmeten valors amb compromís social, informen o denuncien fets que afecten a la societat.


Els Premis Gollut són uns premis locals que reconeixen valors globals

El nom del festival i del seus premis són un reconeixement als Golluts. Una comunitat de persones que va ser discriminada fins a la seva desaparició a mitjans del segle vint. Mesuraven menys de metre vint. També se'ls coneixia com a nans de Ribes, i solien habitar els entorns de la Vall de Ribes. La majoria d'aquests personatges tenien goll, una patologia inofensiva però de mal d'aspecte, que suposà una discriminació a tota la comunitat.

Els Golluts han marcat durant generacions els habitants de la Vall de Ribes, que durant molt de temps, no n'han volgut parlar i se n'ha volgut ocultar la seva existència.

El fet d'anomenar Gollut al Festival i als premis atorgats, suposa també fer un reconeixement públic al que van significar i en certa manera, és reconèixer la injustícia i vulneració dels drets socials a tota la comunitat de Golluts que habitaren a la Vall de Ribes, com a exemple del que passa en la vulneració dels drets humans a tot el món.

Per tercera vegada els Premis Gollut tornaran a reconèixer les obres dels creadors audiovisuals, cinematogràfics i fotogràfics, i a banda de reconèixer el talent audiovisual també ho faran específicament amb el contingut i els valors transmesos en les obres.

El dia a dia de les persones que vivim en la societat del segle XXI és un contrast constant entre pols oposats. Com el nying i el nyang. Crisis i progrés econòmic. Vulneració dels drets humans i augment de la consciència social. Retallades públiques i de l'estat del benestar versus l'augment dels beneficis dels grans poders financers. Coneixement dels fenòmens naturals i alhora també sabem que l'activitat humana contribueix al canvi climàtic.

El Festival Gollut mostra els aspectes que preocupen a la societat i que no es difonen suficientment a les sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució audiovisual habituals.

 

IMG 20140815 200727

 

 

Les dates significatives del Festival Gollut 2016


Pel que fa als Premis Gollut, aquesta edició, a banda dels premis de l'edició passada, s'atorgarà un nou Premi Gollut a la trajectòria d'un fotògraf reconegut, dins de la vetllada de fotoperiodisme al carrer.
El Festival Gollut canvia de dates, i es realitzarà durant dos caps de setmana del mes de juny, el 18 i 19, i el 24 i 25, coincidint el gruix del 3r Festival Gollut amb el Pont de Sant Joan.

 

 • PUBLICACIÓ DE BASES.
  Dia 5 de febrer de 2016.

 • TERMINI DE PRESENTACIÓ D'OBRES.
  Dia 19 març de 2016.

 • PRESENTACIÓ DEL FESTIVAL GOLLUT 2016.
  Dissabte, 7 de maig de 2016. 18:00 Cinema Catalunya de Ribes de Freser

 • PUBLICACIÓ DE OBRES A CONCURS.
  Dissabte, 7 de maig de 2016. 18:00

 • PROJECCIÓ DE LA SELECCIÓ FESTIVAL GOLLUT 2015.
  Dissabte, 7 de maig de 2015. 19:00

 • DATA MÀXIMA ENVIAMENT OBRES SELECCIONADES.
  Dimecres, 1 de juny de 2016.

 • PROJECCIONS FESTIVAL CINEMA.
  Del dissabte 18 de juny al 26 de juny de 2016

 clausura-2015

La foto de família a la clausura que reuní a voluntaris
i als membres de l'organització, l'ànima del Festival Gollut

 

 

 
Programa 3r Festival Gollut PDF Imprimeix Correu electrònic


Descarrega el programa

 
Entrades PDF Imprimeix Correu electrònic

ABONAMENT de Tot el Festival

25 euros a taquilla (inclou VALS de descompte en serveis turístics i Cremallera Vall de Núria)

ENTRADA 

 8 euros sessió individual a taquilla (matí, tarda o vespre)

 

ABONAMENTS ANTICIPATS 

AMB DESCOMPTE del 10%: Atrápalo i Lapromo.cat (22,5 euros)

 

L’abonament inclou la projecció de 52 audiovisuals de les seccions documental, curt documental, curt de ficció i reportatges de fotoperiodisme, en 9 sessions al Cinema Catalunya i Museu Etnogràfic de Ripoll, incloses la sessió inaugural, la sessió de clausura, entrada a l’homenatge al Gran Wyoming,  entrada a l’exposició fotogràfica “Miquel Ruiz Avilés: Una altra manera de captar el món”, el taller d’ombres xineses del conte dels Golluts i també a la Vetllada de Fotoperiodisme que es realitzarà a l’aire lliure. I els descomptes en serveis turístics i cremallera 2x1 a Vall de Núria.

Per a descomptes adicionals per a Amics del cinema i col·lectius contactar amb: Aquesta adreça de correu electrònic està protegida dels spambots, necessiteu tenir el JavaScript habilitat per veure-la

 

Entrades anticipades en línia amb descompte:

Promocions-entrada

 

 DESCARREGA AQUÍ ELS DESCOMPTES EN SERVEIS TURÍSTICS

 

Compra a Lapromo.cat

Compra a Atrápalo

Compra el teu abonament. Promo.cat Compra les teves entrades

 
Els Premis PDF Imprimeix Correu electrònic

Els Premis 2016

premis

Els Premis Gollut són uns premis locals que reconeixen valors globals

El nom del festival i del seus premis són un reconeixement als Golluts. Una comunitat de persones que va ser discriminada fins a la seva desaparició a mitjans del segle vint. Mesuraven menys de metre vint. També se'ls coneixia com a nans de Ribes, i solien habitar els entorns de la vall de Ribes. La majoria d'aquests personatges tenien goll, una patologia inofensiva però de mal d'aspecte, que suposà una discriminació a tota la comunitat.
Els Golluts han marcat durant generacions els habitants de la Vall de Ribes, que durant molt de temps, no n'han volgut parlar i se n'ha volgut ocultar la seva existència.

El fet d'anomenar Gollut al Festival i als premis atorgats, suposa també fer un reconeixement públic al que van significar i en certa manera, reconèixer la injustícia i vulneració dels drets socials a tota la comunitat de Golluts que habitaren a la Vall de Ribes, com a exemple del que passa en la vulneració dels drets humans a tot el món.
Per tercera vegada els Premis Gollut tornaran a reconèixer les obres dels creadors audiovisuals, cinematogràfics i fotogràfics, i a banda de reconèixer el talent audiovisual també ho faran específicament amb el contingut i els valors transmesos en les obres.

El dia a dia de les persones que vivim en la societat del segle XXI és un contrast constant entre pols oposats. Com el nying i el nyang. Crisis i progrés econòmic. Vulneració dels drets humans i augment de la consciència social. Retallades públiques i de l'estat del benestar versus l'augment dels beneficis dels grans poders financers. Coneixement dels fenòmens naturals i alhora també sabem que l'activitat humana contribueix al canvi climàtic.
El Festival Gollut vol mostrar els aspectes que preocupen a la societat i que no es difonen suficientment a les sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució audiovisual habituals.

El jurat composat per cineastes i especialistes en cinema atorgarà els següents premis:

 • Premi Gollut al Millor Documental.
 • Premi Gollut al Millor Curtmetratge de ficció
 • Premi Gollut al Millor Curtmetratge documental
 • Premi Gollut del Públic per votació popular
 • Premi Gollut a la trajectòria d'un cineasta o professional de la comunicació.
 • Premi Gollut a la trajectòria d'un fotògraf.
 • Premi Gollut al millor Cineasta jove. Per a estudiants de cinema o audiovisuals. Els estudiants han d'estar matriculats en una escola, centre reconegut o universitat. Caldrà demostrar-ho amb un document que ho demostri.
 • Premi Gollut DATECUENTA al millor Reportatge de Fotoperiodisme. Premi dotat amb un curs a l'escola DATECUENTA més un pack de productes com a Premi. Valorat en 500 €

Entre tots els participants a les categories audiovisuals també es lliurarà el :

 • Premi Miquel Porter i Moix. Atorgat per cineclubistes de Federació Catalana de Cineclubs i els Amics Miquel Porter, que és dotat amb 150 €.

La incorporació de qualsevol altre premi que no figuri a les presents bases serà oportunament anunciat per les vies de comunicació del Festival (web, notes de premsa, etc.)

Els Premis Gollut consisteixen en una estatueta original del disseny guanyador realitzat per aquesta finalitat.

Els Premis Gollut són un reconeixement públic a la creativitat i als valors socials que transmeten també les obres presentades.

No tenen dotació econòmica expressament, perquè la consciència social, tant si és individual com col·lectiva, no té preu. És un valor per si sol.

Tanmateix, els guanyadors podran també rebre premis en espècies atorgats per entitats i empreses patrocinadores.

Busquem creadors disposats a presentar obres amb missatge sense contraprestacions econòmiques.

alex-gorina-premi-trajectoria-2015

El Premi Gollut a la trajectòria va ser un reconeixement al periodista
Àlex Gorina, crític i enamorat del cinema en l'edició 2015

 
Seccions PDF Imprimeix Correu electrònic

Les seccions a concurs de la 3a edició

 

solange-foret-guanyadora-2015

Solang Fôret, guanyadora del Premi Gollut al Millor Reportatge de Fotoperiodisme per l'obra "CAN RICART O LA BATALLA CONTRA EL OLVIDO"

 

Les seccions en l'edició 2016 del Festival Gollut són 4:

CINEMA I AUDIOVISUAL

• Documental

Es pot presentar qualsevol film documental nacional o internacional que tingui com a tema la conscienciació social, política, mediambiental, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d'activisme en favor dels drets humans, respecte al medi ambient i la diversitat de cultures.

Durada màxima: 90 minuts.

Durada mínima: 30 minuts.• Curtmetratge documental

Es pot presentar qualsevol film documental nacional o internacional que tingui com a tema la conscienciació social, política, mediambiental, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d'activisme en favor dels drets humans, respecte al medi ambient i la diversitat de cultures.

Durada màxima: 30 minuts.
• Curtmetratge de ficció

Es pot presentar qualsevol film de ficció nacional o internacional que tingui com a línia argumental principal la conscienciació social, política, mediambiental, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d'activisme en favor dels drets humans, respecte al medi ambient i la diversitat de cultures.

Durada màxima: 30 minuts.

 


 

FOTOGRAFIA

• Reportatge de fotoperiodisme

Es pot presentar un conjunt de fotografies digitals com a narrativa temàtica la conscienciació social, política, mediambiental, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d'activisme en favor dels drets humans, respecte al medi ambient i la diversitat de cultures.

Nombre màxim de fotografies: 20.
Nombre mínim de fotografies: 5.

Els reportatges seleccionats es projectaran digitalment durant el Festival Gollut.

 

david-castro-guanyador-2015

David Castro González, guanyador del Premi Gollut al
Millor curtmetratge de ficció per l'obra A2042

 
Obres seleccionades PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquests són els films i reportatges de fotoperiodisme seleccionats pel Festival Gollut 2016.

Moltes felicitats als seleccionats, i volem agrair als tots els autors dels projectes presentats, aquesta edició la tria ha estat complicada per l'alt nivell de les 120 obres presentades. 

 

SECCIÓ TITOL OBRA AUTOR/DIRECCIÓ PAIS ANY DE PRODUCCIÓ
CURTMETRATGE DE FICCIÓ Donde caen las hojas Alicia Albares   SPAIN 2016
CURTMETRATGE DE FICCIÓ A ULTIMA MOEDA Fina Casalderrey SPAIN 2015
CURTMETRATGE DE FICCIÓ RISS  Fabio Borquez  GERMANY 2016
CURTMETRATGE DE FICCIÓ La Creu Dani Seguí SPAIN 2016
CURTMETRATGE DE FICCIÓ Acabo de tener un sueño Javier Navarro Montero SPAIN 2014
CURTMETRATGE DE FICCIÓ Graffiti Lluis Quilez Sala SPAIN 2015
CURTMETRATGE DE FICCIÓ I'll be home soon James Everett UNITED KINGDOM 2014
CURTMETRATGE DE FICCIÓ Norte Javier García SPAIN 2015
CURTMETRATGE DE FICCIÓ FISH Saman Hosseinpuor  IRÁN 2015
CURTMETRATGE DOCUMENTAL Dibuixant la crisi Carla Rodríguez SPAIN 2015
CURTMETRATGE DOCUMENTAL Melchor y otros miles Day Garcia SPAIN 2016
CURTMETRATGE DOCUMENTAL Las pelotaris Daniel Burgui Iguzkiza / Andrés Salaberri Pueyo SPAIN 2015
CURTMETRATGE DOCUMENTAL Pepín Bello, el hombre que nunca hizo nada Álvaro Merino SPAIN 2015
CURTMETRATGE DOCUMENTAL MIG Taher Alsahli SYRIA 2013
CURTMETRATGE DOCUMENTAL 17 Fouad Street Ahmed Nabil EGYPT 2014
DOCUMENTAL Kafana Silvia Venegas Venegas / Juan Antonio Moreno Amador SPAIN 2015
DOCUMENTAL ALPUXARRAS Rafael Toba SPAIN 2015
DOCUMENTAL Fugir de l'oblit (Huir del olvido) Abel Moreno  SPAIN / Catalunya 2016
DOCUMENTAL Joana Biarnés. Una entre tots Òscar Moreno / Jordi Rovira SPAIN / Catalunya 2015
DOCUMENTAL Heil Europe! Albert Morales SPAIN / Catalunya 2016
DOCUMENTAL No estem sols Pere Joan Ventura SPAIN 2015
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME Homenaje al anonimato Bru Aguiló Vidal SPAIN / Catalunya 2016
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME Inclosos JAVIER GÓMIZ SPAIN / Catalunya 2016
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME Lost in the hospital (adeu pare) Marc Mata i Salgado SPAIN / Catalunya 2016
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME Ángela y Julián Marta Morera Nieto SPAIN / Catalunya 2016
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME La Chava Marina García Morote SPAIN / Catalunya 2016
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME Maternidad (en Tshiluba "Nzubu wa balele") Patricia  Bobillo Rodriguez SPAIN / Catalunya 2016
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME El córrer solidari Josep Mota Estrada SPAIN / Catalunya 2016
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME Metrología: Momentos Privados del Colectivo Valentina Vacó Gonzalez SPAIN / Catalunya 2016
Fora de competició Maoradores Albert Busquets Tubert SPAIN / Catalunya 2015