Cerca

cicle2017 300x250
facebook    twitter

Butlletí de programació

La informació per estar al dia de les activitats dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes

Subscriu-t'hi !

* dada requerida

 

Festival Gollut 2016
El palmarès 2016 PDF Imprimeix Correu electrònic

El Jurat del certamen, format per 9 persones que s'han organitzat en tres jurats diferents, el de llargmetratges documentals, format per Miquel Ruiz, Pere Alberó i Ramon Mussach, el de curtmetratges, format per Toni Cuadras, Núria Ibánez i Martí Porter, i el de fotografia, format per Aitor Fernández, Pablo Sancho i Jesús Montón, ha atorgat els següents premis i mencions.

·        Premi Gollut al Millor Llargmetratge documental a Fugir de l'Oblit, d'Abel Moreno, per haver aconseguit harmonitzar els aspectes formals i narratius amb la recuperació d'una memòria personal i col·lectiva molt poderosa i emotiva, tot i això amb recursos molt limitats. Fugir de l'Oblit, ha aconseguit també el Premi Gollut del Públic, que han atorgat els espectadors amb les seves votacions. El film explica la vida d'en Pitu, un gironí que ha sobreviscut a tres camps de concentració i recorda la seva memòria a mesura, que la seva dona, malalta d'Alzheimer la perd.

·        Premi Gollut al Millor Curtmetratge de ficció a Norte, Javier García, perquè des de l'austeritat, la contenció i en un únic pla seqüència abasta un tema molt complex de forma valenta i sense maniqueismes. El film narra la trobada entre un membre d'ETA i una de les seves víctimes, deu anys més tard a una presó.

·        Premi Gollut al Millor Curtmetratge documental Escola de Cinema de Barcelona (ECIB) a Melchor y otros miles, de Day Garcia, per explicar la història d'un retrobament familiar que no per ser individual afecta a milers de persones d'arreu del món. A més el director ha sabut donar al seu film un toc de senzillesa humana i tendra.

·        Premi Gollut al Millor Reportatge de Fotoperiodisme DATECUENTA a Maternidad, de Patricia Bobillo, perquè reuneix els aspectes fonamentals d'un reportatge fotoperiodístic i compromís i implicació amb la realitat documentalista, bona tècnica i narrativa fotoperiodística.

·        Premi Miquel Porter i Moix a 17 Fouad Street, d'Ahmed Nabil, perquè mitjançant una narració cinematogràfica arriscada i gens convencional, el director encerta a transmetre la vida d'un microcosmos es revaloratitzen, mantenen o sorgeixen diverses realitats no sempre evidents als nostres ulls.

L'organització ha atorgat aquests dos reconeixements honorífics:

·        Premi Gollut a la trajectòria en comunicació i audiovisual, a el Gran Wyoming

·        Premi Gollut a la trajectòria fotogràfica, a Miquel Ruiz Avilés

Els membres del jurat han atorgat les següents mencions:

·        1a menció especial a llargmetratge documental No estem sols, de Pere Joan Ventura, per la valentia de fer una proposta al marge dels mitjans de comunicació convencionals i per haver sabut transmetre la complexitat i diversitat dels moviments socials contra la dictadura de la realitat.

·        2a menció especial al curtmetratge Fish, de Saman Hosseinpuor, perquè amb tres minuts l'autor, a partir d'una adversitat, basteix una història intel·ligent i divertida.

·        3a menció especial al curtmetratge Graffiti, de Lluís Quilez Sala, perquè a banda d'un guió ben elaborat que expressa una història d'amor d'una forma original i sensible, s'hi aprecia un notable esforç en tots els aspectes de la producció.

·        4a menció especial al reportatge de fotografia Metrología: momentos privados del colectivo, de Valentina Vacó per convertir un lloc de pas en el destí de la mirada de l'espectador, mostrar l'extraordinari de la vida quotidiana des d'un punt de vista arriscat i valent.

 

Felicitats a tots els guanyadors,

 

 
PDF Imprimeix Correu electrònic

El Festival Gollut, la tercera edició

3r-Festival-gollut

 

Un festival de cinema fonamentat en la cultura popular. El perquè del Festival Gollut i dels seus premis

Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, després de 7 anys d'assumir la gestió del Cinema Catalunya, continuen treballant pel foment de les projeccions de cinema i la creativitat audiovisual amb la tercera edició del Festival Gollut.
El certamen ja esdevé una referència de l'audiovisual i fotografia amb compromís. En aquesta tercera edició s'especialitza més en les obres audiovisuals i fotogràfiques que transmeten valors amb compromís social, informen o denuncien fets que afecten a la societat.


Els Premis Gollut són uns premis locals que reconeixen valors globals

El nom del festival i del seus premis són un reconeixement als Golluts. Una comunitat de persones que va ser discriminada fins a la seva desaparició a mitjans del segle vint. Mesuraven menys de metre vint. També se'ls coneixia com a nans de Ribes, i solien habitar els entorns de la Vall de Ribes. La majoria d'aquests personatges tenien goll, una patologia inofensiva però de mal d'aspecte, que suposà una discriminació a tota la comunitat.

Els Golluts han marcat durant generacions els habitants de la Vall de Ribes, que durant molt de temps, no n'han volgut parlar i se n'ha volgut ocultar la seva existència.

El fet d'anomenar Gollut al Festival i als premis atorgats, suposa també fer un reconeixement públic al que van significar i en certa manera, és reconèixer la injustícia i vulneració dels drets socials a tota la comunitat de Golluts que habitaren a la Vall de Ribes, com a exemple del que passa en la vulneració dels drets humans a tot el món.

Per tercera vegada els Premis Gollut tornaran a reconèixer les obres dels creadors audiovisuals, cinematogràfics i fotogràfics, i a banda de reconèixer el talent audiovisual també ho faran específicament amb el contingut i els valors transmesos en les obres.

El dia a dia de les persones que vivim en la societat del segle XXI és un contrast constant entre pols oposats. Com el nying i el nyang. Crisis i progrés econòmic. Vulneració dels drets humans i augment de la consciència social. Retallades públiques i de l'estat del benestar versus l'augment dels beneficis dels grans poders financers. Coneixement dels fenòmens naturals i alhora també sabem que l'activitat humana contribueix al canvi climàtic.

El Festival Gollut mostra els aspectes que preocupen a la societat i que no es difonen suficientment a les sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució audiovisual habituals.

 

IMG 20140815 200727

 

 

Les dates significatives del Festival Gollut 2016


Pel que fa als Premis Gollut, aquesta edició, a banda dels premis de l'edició passada, s'atorgarà un nou Premi Gollut a la trajectòria d'un fotògraf reconegut, dins de la vetllada de fotoperiodisme al carrer.
El Festival Gollut canvia de dates, i es realitzarà durant dos caps de setmana del mes de juny, el 18 i 19, i el 24 i 25, coincidint el gruix del 3r Festival Gollut amb el Pont de Sant Joan.

 

 • PUBLICACIÓ DE BASES.
  Dia 5 de febrer de 2016.

 • TERMINI DE PRESENTACIÓ D'OBRES.
  Dia 19 març de 2016.

 • PRESENTACIÓ DEL FESTIVAL GOLLUT 2016.
  Dissabte, 7 de maig de 2016. 18:00 Cinema Catalunya de Ribes de Freser

 • PUBLICACIÓ DE OBRES A CONCURS.
  Dissabte, 7 de maig de 2016. 18:00

 • PROJECCIÓ DE LA SELECCIÓ FESTIVAL GOLLUT 2015.
  Dissabte, 7 de maig de 2015. 19:00

 • DATA MÀXIMA ENVIAMENT OBRES SELECCIONADES.
  Dimecres, 1 de juny de 2016.

 • PROJECCIONS FESTIVAL CINEMA.
  Del dissabte 18 de juny al 26 de juny de 2016

 clausura-2015

La foto de família a la clausura que reuní a voluntaris
i als membres de l'organització, l'ànima del Festival Gollut

 

 

 
Programa 3r Festival Gollut PDF Imprimeix Correu electrònic
 
 


Descarrega el programa

Ja tens a l'abast el programa del 3r Festival Gollut

Les entrades amb descompte ja són a la venda

El Festival Gollut 2016 incidirà en problemàtica dels refugiats i homenatjarà al Gran Wyoming, que recollirà a Ribes un dels Premis Gollut a la trajectòria i respondrà a les preguntes dels espectadors.

Enguany en un certamen que es consolida, aprofundint la seva temàtica en obres audiovisuals que emocionen i indignen alhora, que no et deixaran indiferent. Una programació dificil de veure a mitjans de comunicació i cinemes.
El Festival Gollut es realitzarà durant dos caps de setmana del mes de juny, els 18, 19, 24, 25 i 26 coincidint el gruix del 3r Festival Gollut amb el Pont de Sant Joan.

És dels pocs certamens de Catalunya que combina Festival de cinema i entorn natural i turístic privilegiat. L'abonament del Festival inclou descomptes considerables en allotjament, restauració, SPA i Cremallera de Vall de Núria.

Per tercera vegada els Premis Gollut tornaran a reconèixer les obres dels creadors audiovisuals, cinematogràfics i fotogràfics, i a banda de reconèixer el talent audiovisual també ho faran específicament amb el contingut i els valors transmesos en les obres. El nom del Festival i dels seus premis són un reconeixement a la injustícia i vulneració dels drets socials a tota la comunitat de Golluts que habitaren a la Vall de Ribes, com a exemple del que passa en la vulneració dels drets humans a tot el món.

Esperem la vostra partipació!

Amics del Cinema de la Vall de Ribes
El cineclub de les persones que fem viure el Cinema Catalunya

Descarrega el programa en PDF

Un programa amb 52 projeccions,
28 obres a competició en 9 sessions

El Gran Wyoming presentarà el film No estem sols, dirigit per Pere Joan Ventura el divendres 24 a les 19:00 i recollirà el Premi Gollut a la Trajectòria

L’abonament inclou la projecció de 52 audiovisuals de les seccions documental, curt documental, curt de ficció i reportatges de fotoperiodisme, en 9 sessions al Cinema Catalunya i Museu Etnogràfic de Ripoll, incloses la sessió inaugural, la sessió de clausura, entrada a l’homenatge al Gran Wyoming, entrada a l’exposició fotogràfica “Miquel Ruiz Avilés: Una altra manera de captar el món”, el taller d’ombres xineses del conte dels Golluts i també a la Vetllada de Fotoperiodisme que es realitzarà a l’aire lliure. I els descomptes en serveis turístics i cremallera 2x1 a Vall de Núria.

Per a descomptes adicionals per a Amics del cinema i col·lectius contactar amb: Aquesta adreça de correu electrònic està protegida dels spambots, necessiteu tenir el JavaScript habilitat per veure-la

 

Un programa més que potent

Dissabte 18 a les 12.00

Espai: Sala d’exposicions del Casal de Cultura de Ribes de Freser

Inauguració de l’exposició de Miquel Ruiz Avilés “Una altra manera de captar el món”.

Conferència:“VIATGE AL COR DE LA MALÀRIA. LIBÈRIA” a càrrec del fotoperiodista Miquel Ruiz

Sessió inaugural. Dissabte 18 a les 17.00

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Tarda-vespre dedicada als Nans de Ribes, als conflictes bèl·lics del món àrab que provoquen les crisis de refugiats d'ara i d'abans.

Conferència: “Els nans de Ribes. Història d’un misteri que encara continuaa càrrec de Miquel Sitjar i Serra

Projecció del documental a competició. "Heil Europe!" d'Albert Morales. Integrament gravat a Grècia, tracta de la crisi dels refugiats. Cooperants internacionals ho expliquen.

- SECCIÓ DOCUMENTAL -

Taula Rodona:Conflictes de guerra i món àrab. Com s’informa des d’Occident? “. Amb: Miquel Ruiz, fotoperiodista i Maria Alba Gilabert. Corresponsal internacional de Catalunya Ràdio.

Projecció del curt documental sobre els Golluts de Ribes “Moradoresd’Albert Busquets


Projecció dels curts del projecte "Beirut DC. Seeing the Self". Rodats per joves refugiats de Líban. Ells mateixos expliquen càmera en mà la seva situació.

Per acabar la sessió inaugural convidarem a tots als assistents a una copa i a un tast de les galetes dels Golluts, que només s'elaboren durant cada Festival Gollut per la Pastisseria Sant Jaume de Ribes de Freser.
Compra la teva entrada anticipada amb descompte

Sessió vespre. Dissabte 18 a les 22.00

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Projecció del documental "Kafana (Basta ya)" de Silvia Venegas i Juan Antonio Moreno. Després de 40 anys d'exili forçat, el poble saharaui ha sigut capaç d'aixecar un Estat al que només li falta recuperar el seu territori, el Sàhara Occidental.

- SECCIÓ DOCUMENTAL -

Sessió matí. Diumenge 19 a les 12.00

Espai: Museu Etnogràfic de Ripoll. Sala Tomàs Raguer

TALLER D’OMBRES XINESES: “LA PETITA MARGARIDA, LA NENA GOLLUDA” AMB ARTUR DÍAZ

Un taller per nens i pares. En aquest taller, els menuts i els seus pares aprendran que amb coses quotidianes, com les pròpies mans o els elements retallats poden ser utilitzats per explicar una història o, simplement, com un element de diversió. A més a més, amb el joc de projeccions d’ombres del primer cinema, coneixeran la increïble història dels Golluts de Ribes a través del conte de La Petita Margarida

- GOLLUT KIDS -

Sessió tarda. Diumenge 19 a les 16.30

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Projecció dels films premiats a Festival del cinema i drets humans:

Termitas. El Observatorio DESC contra Bárcenas, documental de Xavier Artigas i Xapo Ortega,
Camí d’un protocol
un curt documental de Carles Seuba i Guillem Escriche i
Jambo amani un curt documental d' Unai Aranzadi.

 
Compra la teva entrada anticipada amb descompte

Sessió vespre. Dimecres 22 a les 20:00

Espai: Museu Etnogràfic de Ripoll. Sala Tomàs Raguer

Projecció d' Alpuxarras, documental de Rafael Toba. Un film sobre el passat àrab de la història d'Espanya. Alpuxarras narra la conquesta musulmana i la seva presència a Galícia, la posterior reconquesta cristiana fins a l'expulsió final dels moriscos en el segle XVII i la repoblació de l'Alpujarra per colons Gallecs portats a la força.

- SECCIÓ DOCUMENTAL -

 

Sessió matí. Divendres 24 a les 12:00

Espai: Plaça del Mercat i Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Una de les novetats més destacades de l’edició d’enguany és que ens acompanyarà el Capgrós del Gollut en diferents moments del Festival Gollut. El Gollut ballarà conjuntament amb els altres capgrossos dels Gegants de Ribes a la Plaça del Mercat. Després entrarà al Cinema Catalunya

Projecció del documental JOANA BIARNÉS, UNA ENTRE TOTS d'Òscar Moreno i Jordi Rovira. La desconeguda història de la primera fotoperiodista espanyola. Una pionera que a través de la seva mirada va captar els canvis de la societat espanyola en les dècades dels 60 i 70.

Sessió tarda. Divendres 24 a les 16:30

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Projecció dels curtmetatges de documentals a competició: Dibuixant la crisi de Carla Rodríguez, Melchor y otros miles de Day Garcia, Las pelotaris de Daniel Burgui Iguzkiza i Andrés Salaberri Pueyo, Pepín Bello, el hombre que nunca hizo nada de Álvaro Merino, MIG de Taher Alsahli i 17 Fouad Street de Ahmed Nabil, aquests dos darrers pre-seleccionats per la Mostra de Cinema Àrab i del Mediterrani de Catalunya.

- SECCIÓ CURT DOCUMENTAL -

 

Projecció del documental No estem sols de Pere Joan Ventura, amb producció del Gran Wyoming i Pere Portabella. És un film documental construït a peu de carrer, al gran escenari de la rebel·lió ciutadana durant els últims anys a Espanya. Ciutats com Madrid, Barcelona, València, Gijón i Sevilla marquen el recorregut de la pel·lícula per mostrar la força col.lectiva dels moviments socials, organitzats de manera espontània per denunciar la perversió de la democràcia.

En acabat hi haurà un debat amb Pere Joan Ventura, el Gran Wyoming i els espectadors.

- SECCIÓ DOCUMENTAL -

 
Compra la teva entrada anticipada amb descompte

Sessió vespre. La vetllada fotogràfica. Divendres 24 a les 22:15

Espai: Plaça del Mercat de Ribes de Freser

Projecció dels següents reportatges de fotoperiodisme a concurs: Homenaje al anonimato, de BRU AGUILLO, Inclosos, de JAVIER GÓMIZ, Lost in the hospital (adeu pare), de MARC MATA, Ángela y Julián, de MARTA MORERA, La Chava, de Marina García, Maternidad (en Tshiluba “Nzubu wa balele”),
de PATRICIA BOBILLO, El córrer solidari, de PEP MOTA i Metrología: Momentos Privados del Colectivo, de Valentina Vacó

Comptarem amb la locució en directe d’Albert Requena, corresponsal de Catalunya Ràdio de la narració descriptiva

- SECCIÓ REPORTATGE DE FOTOPERIODISME -

 

L’Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya presenta l’audiovisual El carrer en moviment, un recull fotografies preses entre el 15 de maig del 2011 fins a les eleccions municipals del maig del 2015.

 

 

“Ara i abans”, Audiovisual fotogràfic de l’ARXIU FOTOGRÀFIC DE LA VALL DE RIBES. Reportatge de fotografies antigues de diferents localitzacions de la Vall de Ribes que es contraposen amb imatges actuals dels mateixos llocs.

Projecció dels audiovisuals fotogràfics de l'obra de Miquel Ruiz Avilés, Premi Gollut a la Trajectòria fotogràfica 2016: SREBRENICA, EL SILENCI DE LA MEMÒRIA, MIQUEL RUIZ AVILÉS. UNA ALTRA MIRADA DE CANVIAR EL MÓN i VIATGE AL COR DE LA MALÀRIA. LIBÈRIA.

Compra la teva entrada anticipada amb descompte

Sessió matí. Dissabte 25 a les 12:00

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Projecció del documental Fugir de l’oblit d'Abel Moreno. En Pitu s’ha passat tota la vida fugint. Fugint del franquisme, del camp de refugiats d’Argeles-sur-Mer, del camp de concentració de Dachau, del camp d’extermini de Treblinka, de la matança d’Oradour-sur-Glane,…

 

Sessió tarda. Dissabte 25 a les 16:30

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Projecció dels curts de ficció a competició Donde caen las hojas d'Alicia Albares, A última moeda de Fina Casalderrey, RISS de Fabio Borquez, La Creu de Dani Seguí, Acabo de tener un sueño de Javier Navarro Montero, Graffiti de Lluis Quilez Sala, I'll be home soon de James Everett, Norte de Javier García i Fish de Saman Hosseinpuor.

- SECCIÓ CURTS DE FICCIÓ -

 

Projecció dels curts infantils amb valors pre-seleccionats per "El meu primer Festival" petites joies que agradaran a pares i nens.

L'ou matiner (The Sunshine Egg) de Michael Haas, Història d’una mare (About a mother/Pro Mamu) de Dina Velikovskaya, La vagabundo de Emmanuel Moscoso, Los hijos de Ayllu de Mario Torrecillas, Natalia Pérez i La Combi, L’equip petit de Roger Gómez i Dani Resines, La clase de baile de Camilo Cogua Rodríguez, Amar de Andrew Hinton i El regal (The present) de Jacob Frey

- GOLLUT KIDS -

 

Sessió vespre. Clausura. Dissabte 25 a les 22:00

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

La sessió més especial del Festival Gollut, on es projectaran els millors films i esdevé el resum de tot el certamen. Durant aquesta sessió s’anunciaran els guardons. És l'ocasió única per veure d'una tirada el millor del Gollut 2016.

 

CONCERT DE TAFANERS. Com ja esdevé una costum des de la primera edició, el grup de música folk i tradicional Tafaners, tancarà la 3a edició del Festival Gollut i interpretrarà en directe la Cançó dels Golluts, i altres cançons del seu repertori. Un cop acabat es convidarà a una copa de cava a tots els assistents.

Compra la teva entrada anticipada amb descompte

Sessió tarda. Diumenge 26 a les 17:00

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Projecció de Spotlight, pel·lícula dramàtica estatunidenca de ficció guanyadora del Premi Òscar a la millor pel·lícula. El film explica com la unitat de recerca del periòdic Boston Globe, anomenada “Spotlight” -la més antiga als Estats Units- va desemmascarar un escàndol en el qual l’església Catòlica de Massachusetts va ocultar un sens fi d’abusos sexuals perpetrats per diferents sacerdots de Boston, i pel qual el Globe va guanyar el Premi Pulitzer al servei públic de 2003. Direcció: Tom McCarthy

 

 

 
Entrades PDF Imprimeix Correu electrònic

ABONAMENT de Tot el Festival

25 euros a taquilla (inclou VALS de descompte en serveis turístics i Cremallera Vall de Núria)

ENTRADA 

 8 euros sessió individual a taquilla (matí, tarda o vespre)

 

ABONAMENTS ANTICIPATS 

AMB DESCOMPTE del 10%: Atrápalo i Lapromo.cat (22,5 euros)

 

L’abonament inclou la projecció de 52 audiovisuals de les seccions documental, curt documental, curt de ficció i reportatges de fotoperiodisme, en 9 sessions al Cinema Catalunya i Museu Etnogràfic de Ripoll, incloses la sessió inaugural, la sessió de clausura, entrada a l’homenatge al Gran Wyoming,  entrada a l’exposició fotogràfica “Miquel Ruiz Avilés: Una altra manera de captar el món”, el taller d’ombres xineses del conte dels Golluts i també a la Vetllada de Fotoperiodisme que es realitzarà a l’aire lliure. I els descomptes en serveis turístics i cremallera 2x1 a Vall de Núria.

Per a descomptes adicionals per a Amics del cinema i col·lectius contactar amb: Aquesta adreça de correu electrònic està protegida dels spambots, necessiteu tenir el JavaScript habilitat per veure-la

 

Entrades anticipades en línia amb descompte:

Promocions-entrada

 

 DESCARREGA AQUÍ ELS DESCOMPTES EN SERVEIS TURÍSTICS

 

Compra a Lapromo.cat

Compra a Atrápalo

Compra el teu abonament. Promo.cat Compra les teves entrades

 
Els Premis PDF Imprimeix Correu electrònic

Els Premis 2016

premis

Els Premis Gollut són uns premis locals que reconeixen valors globals

El nom del festival i del seus premis són un reconeixement als Golluts. Una comunitat de persones que va ser discriminada fins a la seva desaparició a mitjans del segle vint. Mesuraven menys de metre vint. També se'ls coneixia com a nans de Ribes, i solien habitar els entorns de la vall de Ribes. La majoria d'aquests personatges tenien goll, una patologia inofensiva però de mal d'aspecte, que suposà una discriminació a tota la comunitat.
Els Golluts han marcat durant generacions els habitants de la Vall de Ribes, que durant molt de temps, no n'han volgut parlar i se n'ha volgut ocultar la seva existència.

El fet d'anomenar Gollut al Festival i als premis atorgats, suposa també fer un reconeixement públic al que van significar i en certa manera, reconèixer la injustícia i vulneració dels drets socials a tota la comunitat de Golluts que habitaren a la Vall de Ribes, com a exemple del que passa en la vulneració dels drets humans a tot el món.
Per tercera vegada els Premis Gollut tornaran a reconèixer les obres dels creadors audiovisuals, cinematogràfics i fotogràfics, i a banda de reconèixer el talent audiovisual també ho faran específicament amb el contingut i els valors transmesos en les obres.

El dia a dia de les persones que vivim en la societat del segle XXI és un contrast constant entre pols oposats. Com el nying i el nyang. Crisis i progrés econòmic. Vulneració dels drets humans i augment de la consciència social. Retallades públiques i de l'estat del benestar versus l'augment dels beneficis dels grans poders financers. Coneixement dels fenòmens naturals i alhora també sabem que l'activitat humana contribueix al canvi climàtic.
El Festival Gollut vol mostrar els aspectes que preocupen a la societat i que no es difonen suficientment a les sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució audiovisual habituals.

El jurat composat per cineastes i especialistes en cinema atorgarà els següents premis:

 • Premi Gollut al Millor Documental.
 • Premi Gollut al Millor Curtmetratge de ficció
 • Premi Gollut al Millor Curtmetratge documental
 • Premi Gollut del Públic per votació popular
 • Premi Gollut a la trajectòria d'un cineasta o professional de la comunicació.
 • Premi Gollut a la trajectòria d'un fotògraf.
 • Premi Gollut al millor Cineasta jove. Per a estudiants de cinema o audiovisuals. Els estudiants han d'estar matriculats en una escola, centre reconegut o universitat. Caldrà demostrar-ho amb un document que ho demostri.
 • Premi Gollut DATECUENTA al millor Reportatge de Fotoperiodisme. Premi dotat amb un curs a l'escola DATECUENTA més un pack de productes com a Premi. Valorat en 500 €

Entre tots els participants a les categories audiovisuals també es lliurarà el :

 • Premi Miquel Porter i Moix. Atorgat per cineclubistes de Federació Catalana de Cineclubs i els Amics Miquel Porter, que és dotat amb 150 €.

La incorporació de qualsevol altre premi que no figuri a les presents bases serà oportunament anunciat per les vies de comunicació del Festival (web, notes de premsa, etc.)

Els Premis Gollut consisteixen en una estatueta original del disseny guanyador realitzat per aquesta finalitat.

Els Premis Gollut són un reconeixement públic a la creativitat i als valors socials que transmeten també les obres presentades.

No tenen dotació econòmica expressament, perquè la consciència social, tant si és individual com col·lectiva, no té preu. És un valor per si sol.

Tanmateix, els guanyadors podran també rebre premis en espècies atorgats per entitats i empreses patrocinadores.

Busquem creadors disposats a presentar obres amb missatge sense contraprestacions econòmiques.

alex-gorina-premi-trajectoria-2015

El Premi Gollut a la trajectòria va ser un reconeixement al periodista
Àlex Gorina, crític i enamorat del cinema en l'edició 2015

 
Seccions PDF Imprimeix Correu electrònic

Les seccions a concurs de la 3a edició

 

solange-foret-guanyadora-2015

Solang Fôret, guanyadora del Premi Gollut al Millor Reportatge de Fotoperiodisme per l'obra "CAN RICART O LA BATALLA CONTRA EL OLVIDO"

 

Les seccions en l'edició 2016 del Festival Gollut són 4:

CINEMA I AUDIOVISUAL

• Documental

Es pot presentar qualsevol film documental nacional o internacional que tingui com a tema la conscienciació social, política, mediambiental, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d'activisme en favor dels drets humans, respecte al medi ambient i la diversitat de cultures.

Durada màxima: 90 minuts.

Durada mínima: 30 minuts.• Curtmetratge documental

Es pot presentar qualsevol film documental nacional o internacional que tingui com a tema la conscienciació social, política, mediambiental, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d'activisme en favor dels drets humans, respecte al medi ambient i la diversitat de cultures.

Durada màxima: 30 minuts.
• Curtmetratge de ficció

Es pot presentar qualsevol film de ficció nacional o internacional que tingui com a línia argumental principal la conscienciació social, política, mediambiental, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d'activisme en favor dels drets humans, respecte al medi ambient i la diversitat de cultures.

Durada màxima: 30 minuts.

 


 

FOTOGRAFIA

• Reportatge de fotoperiodisme

Es pot presentar un conjunt de fotografies digitals com a narrativa temàtica la conscienciació social, política, mediambiental, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d'activisme en favor dels drets humans, respecte al medi ambient i la diversitat de cultures.

Nombre màxim de fotografies: 20.
Nombre mínim de fotografies: 5.

Els reportatges seleccionats es projectaran digitalment durant el Festival Gollut.

 

david-castro-guanyador-2015

David Castro González, guanyador del Premi Gollut al
Millor curtmetratge de ficció per l'obra A2042

 
Obres seleccionades PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquests són els films i reportatges de fotoperiodisme seleccionats pel Festival Gollut 2016.

Moltes felicitats als seleccionats, i volem agrair als tots els autors dels projectes presentats, aquesta edició la tria ha estat complicada per l'alt nivell de les 120 obres presentades. 

 

SECCIÓ TITOL OBRA AUTOR/DIRECCIÓ PAIS ANY DE PRODUCCIÓ
CURTMETRATGE DE FICCIÓ Donde caen las hojas Alicia Albares   SPAIN 2016
CURTMETRATGE DE FICCIÓ A ULTIMA MOEDA Fina Casalderrey SPAIN 2015
CURTMETRATGE DE FICCIÓ RISS  Fabio Borquez  GERMANY 2016
CURTMETRATGE DE FICCIÓ La Creu Dani Seguí SPAIN 2016
CURTMETRATGE DE FICCIÓ Acabo de tener un sueño Javier Navarro Montero SPAIN 2014
CURTMETRATGE DE FICCIÓ Graffiti Lluis Quilez Sala SPAIN 2015
CURTMETRATGE DE FICCIÓ I'll be home soon James Everett UNITED KINGDOM 2014
CURTMETRATGE DE FICCIÓ Norte Javier García SPAIN 2015
CURTMETRATGE DE FICCIÓ FISH Saman Hosseinpuor  IRÁN 2015
CURTMETRATGE DOCUMENTAL Dibuixant la crisi Carla Rodríguez SPAIN 2015
CURTMETRATGE DOCUMENTAL Melchor y otros miles Day Garcia SPAIN 2016
CURTMETRATGE DOCUMENTAL Las pelotaris Daniel Burgui Iguzkiza / Andrés Salaberri Pueyo SPAIN 2015
CURTMETRATGE DOCUMENTAL Pepín Bello, el hombre que nunca hizo nada Álvaro Merino SPAIN 2015
CURTMETRATGE DOCUMENTAL MIG Taher Alsahli SYRIA 2013
CURTMETRATGE DOCUMENTAL 17 Fouad Street Ahmed Nabil EGYPT 2014
DOCUMENTAL Kafana Silvia Venegas Venegas / Juan Antonio Moreno Amador SPAIN 2015
DOCUMENTAL ALPUXARRAS Rafael Toba SPAIN 2015
DOCUMENTAL Fugir de l'oblit (Huir del olvido) Abel Moreno  SPAIN / Catalunya 2016
DOCUMENTAL Joana Biarnés. Una entre tots Òscar Moreno / Jordi Rovira SPAIN / Catalunya 2015
DOCUMENTAL Heil Europe! Albert Morales SPAIN / Catalunya 2016
DOCUMENTAL No estem sols Pere Joan Ventura SPAIN 2015
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME Homenaje al anonimato Bru Aguiló Vidal SPAIN / Catalunya 2016
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME Inclosos JAVIER GÓMIZ SPAIN / Catalunya 2016
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME Lost in the hospital (adeu pare) Marc Mata i Salgado SPAIN / Catalunya 2016
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME Ángela y Julián Marta Morera Nieto SPAIN / Catalunya 2016
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME La Chava Marina García Morote SPAIN / Catalunya 2016
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME Maternidad (en Tshiluba "Nzubu wa balele") Patricia  Bobillo Rodriguez SPAIN / Catalunya 2016
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME El córrer solidari Josep Mota Estrada SPAIN / Catalunya 2016
REPORTATGE DE FOTOPERIODISME Metrología: Momentos Privados del Colectivo Valentina Vacó Gonzalez SPAIN / Catalunya 2016
Fora de competició Maoradores Albert Busquets Tubert SPAIN / Catalunya 2015